Förflytta dig till innehållet

Finferries och Rolls-Royce först i världen med förarlös färja – kolla vår video från första färden!

Landsvägsfärjan Falco är den första förarlösa färjan i kommersiell trafik. Foto: Kim Lund Förväntningarna är höga då Finnferries och Rolls-Royce har sammankallat till presskonferens och demonstration av världens första autonoma färja i kommersiell trafik. Parterna har samarbetet i fem år kring…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Finferries och Rolls-Royce först i världen med förarlös färja – kolla vår video från första färden!

  1. ÅU skrev

    Hej! Finferries och RR har tydligen ett effektivare medieteam eftersom Wärtsilä inte har slagit upp det lika stort. Men skillnaden är att det var den första landsvägsfärjan och dessutom första gången med passagerare ombord.

  2. Bo Gyllenberg skrev

    Det blir verkligt intressant och se hur Trädgårdsgatan och fartygets sensorer klarar av en vacker sommardag med en ändlös räcka med nöjesbåtar som kommer från Åbo utåt skärgården. Kör den rakt på eller väjer den för alla. Då kan det ta en tid att ta sig ut till Nagu. Tekniken fungerar säkert, men hur Trädgårdsgatan tänker tex evakuera fartyget vid en brand återstår att se.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *