Förflytta dig till innehållet

Finferries köper in sig i åländska rederiet Ansgar

UPPKÖPT. En av Ansgars båtar är Rosala II, som har gått i trafik mellan Enklinge och Kumlinge. ÅU-Foto


Företaget Finlands Skärgårdsrederi, som ingår i Finferries-koncernen, har köpt halva aktiestocken i det åländska rederiet Ansgar.
Ansgar sköter skärgårdstrafik för Ålands Landskapsregering. Bolagets verksamhet fortsätter som tidigare, uppger Finferries.
– Det handlar om en utvidgning av verksamhetsområdet i enlighet med Finferries strategi. Vi har redan tidigare hyrt ut fartyg till Ansgar Ab för trafik på Åland varför det här är ett naturligt steg i utvecklingen av detta välfungerande samarbete, säger Finferries vd Mats Rosin i bolagets pressmeddelande.
Enligt Rosin stärker transaktionen båda bolagens konkurrenskraft.
– Köpet har en enbart positiv effekt på Ansgars verksamhet. Intensifieringen av samarbetet med en stabil aktör ger oss bättre förutsättningar att utveckla skärgårdstrafiken och det är en stor fördel även för vår personal, säger Ansgar Ab:s vd Tomas Lindqvist.
Finlands Skärgårdsrederi ingår i statsägda Finlands Färjetrafik, mer känd som Finferries. Ansgar Ab blir ett intressebolag till Finlands Skärgårdsrederi, men leds och styrs av en egen organisation i Mariehamn.
 

Fakta

  • Finlands Färjetrafik har 320 personer på 44 landsvägsfärje- och förbindelsebåtsrutter runt om i Finland.
  • Ansgar Ab har ca 30 anställda på 3 rutter i Ålands skärgård.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter