Förflytta dig till innehållet

Fina resultat från Iniösimskolan trots svala temperaturer

17 barn håller i sina simskolediplom på den soliga sandstranden. Simläraren och lekledaren står bakom dem.

Simskoleavslutningen i Iniö firades fredagen den 12 juli. Foto: Tove Peltoniemi


Folkhälsan i Iniö ordnade simskola vid Pargas stads badstrand i Kannvik på Jumo 1–12 juli. I simskolan deltog i år 18 barn.
Ida-Maria Grandell fungerade som simlärare och Linnéa Nyman som lekledare.
Trots det svala vädret under simskolan och en vattentemperatur på endast 17 grader, var barnen väldigt tappra och duktiga och många märken avlades under simskolan.
Under avslutningen den 12 juli kunde dessutom vem som helst avlägga Folkhälsans havssimmaremärke. 8 personer simmade åt sig märket.
För att få havssimmaremärket så ska man hoppa i vattnet med fötterna före och simma totalt 200 meter, varav 5 meter är dykning.
Susanna Sucksdorff fungerade som promotor på årets avslutning. Hon nämnde i sitt tal bland annat hur duktiga barnen som deltar i en simskola vid havet är, det är ju inte samma som att prestera i en bassäng med varmt vatten i en simhall och med varm bastu efter simningen.
Hon nämnde också hur viktiga simskolorna i skärgården är för deltagarna och för föräldrarna som sitter med på stranden, där knyts vänskapsband för livet.
Följande märken avlades under simskolan:
Signe Grandell vattenskicklighetsmärket, Alvar Andersson vattenvanemärket, Ivar Andersson nybörjarmärket, Love Welander vattenskicklighetsmärket, Jonathan Bergqvist vattenvanemärket, Jasper Blomqvist vattenvanemärket, Elma Mattsson vattenvanemärket, John Abrahamsson nybörjarmärket och 25 m, Olivia Friman 25 m, Alicia Friman nybörjarmärket, Artur Peltoniemi nybörjarmärket, Leonie Gylfe 25 m, Ossi Pöyli intressemärket, 25 m och 50 m, Eero Pöyli, teknikmärket och simkunnighetsmärket, Fanny Björklund 25 m och 50 m, Frida Björklund simkunnighetsmärket.
Havssimmaremärket avlades av Lilia Aschberg-Keita, Charlotta Bergqvist, Karolina Bergqvist-Backman, Josefine Mattsson, Elin Mattsson, Susanna Koskinen, Linus Abrahamsson och Fredrika Abrahamsson.
De åtta personerna som avlade havssimmarmärket står på stranden på en rad och ler mot kameran.

Åtta personer avlade havssimmarmärket på simskoleavslutningen. Foto: Tove Peltoniemi


Text och bilder: Tove Peltoniemi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter