Förflytta dig till innehållet

"Filmbranschen borde införa en ny märkning: barnfilmer som inte lämpar sig för mammor"

Efter att igen ha suttit i en biosalong och knipit ihop ögonen av förfäran tycker jag att filmbranschen definitivt borde införa en ny märkning: barnfilmer som inte lämpar sig för…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “"Filmbranschen borde införa en ny märkning: barnfilmer som inte lämpar sig för mammor"

 1. Göran Ek skrev

  Om det var ”bättre” förr med animerade program som tolkades som barnprogram bara för att de var animerade så ta och kolla på dem på nytt med dagens värderingar 🙂
  I dag så skullle inte program som He-Man, She-Ra, Bravestarr, Thundercats, Sailor Moon… inte sändas. Även 80-talets My Little Pony skulle reta upp dagens lättkränkta feminister.
  Programmen var bättre förr när de var politiskt inkorrekta och folk var inte lika lättkränkta och känsliga för det ena och det andra.
  Men nog fick Tom och Jerry kritik för att vara vålsam, även Kalle Anka kritiserades här i landet för att vara naken. 🙂
  Är man känslig för våld i animerat så skall man glömma japansk anime t.ex Akira, Ghost in the Shell som är riktat till tonåringar och unga vuxna, för att inte tala om hentai som är animerad porr som får verkligen inte kan jämföras med något annat.
  Spel innehåller mycket text och story om man inte ”orkar” läsa en bok så kan jag tipsa om Planescape: Torment, Pillars of Eternity, Pathfinder: Kingmaker. Dessa är rollspel på dator som man styr flera karaktärer med olika egenskaper. Men de är väldigt långa så räkna med 60-100+h, vilket är vanligt för komplexa rollspel med dialogträd och val som ger många olika slut. Kan vara svårt att komma in i dessa spel, ett som är lättare att koma in i och har humor så är Divinity: Original Sin 2 och kan spelas tillsammans på samma dator/skärm, finns även till Xbox, PS4 och Switch. PC-versionen av denna typ av spel är rekommenderat pga. grafiska gräsnsnittet och lättare att kontrollera karakrärerna.
  Glöm mobilspel som bara är maskerade casinospel och mikrotransaktioner, denna cancer finns även i dagens sportspel och många andra spel som inte heller har någon åldersgräns.
  Tema om mikrotransaktioner och sk. loot boxes var tema i förra veckans Spotlight.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter