Förflytta dig till innehållet

Filadelfiaförsamlingen i Pargas söker nytt hem

Filadelfiaförsamlingen tycker det är för dyrt och arbetsdrygt att upprätthålla huset på Skolgatan. Därför söker man nu en ny samlingsplats. Foto: Kim Lund


Filadelfiaförsamlingen i Pargas vill få mera tid över för sin verksamhet och säljer därför sin fastighet på Skolgatan. Att upprätthålla ett gammalt hus är både dyrt och arbetsamt, säger församlingsmedlemmen Eva Bäcksbacka.
– Det är både fysiskt och ekonomiskt jobbigt att ha ett hus, och det är inte riktigt meningen att all energi ska gå till huset.
Församlingen söker nu en ny, mindre samlingsplats som är mera ändamålsenlig och som inte kräver så mycket underhåll. Det kunde till exempel vara en gammal butiksfastighet i gatuplan som vi kunde hyra eller köpa, säger Bäcksbacka.
Några planer på att lämna Pargas har församlingen inte.
– Vi försvinner ingenstans utan fortsätter som förut på en annan adress.
Församlingen möts till bibelstund och bön två gånger i veckan. Tre söndagar i månaden firar man gudstjänst. Deltagarantalet bukar variera mellan 5 och 15 personer.
Filadelfiaförsamlingen hyr ut sin möteslokal till den finska frikyrkoförsamlingen Kotisatama.
LÄS OCKSÅ: Pargas köper hus av Jehovas vittnen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter