Förflytta dig till innehållet

Fight Back Run ordnas för fjärde gången

ÅU-foto
Pekka Hyysalo.

På lördag den 2 september ordnas välgörenhetsloppet Fight Back Run för fjärde gången i Åbo. Loppets frontfigur är Pekka Hyysalo, snowboardåkaren från Åbo som skadades svårt i en olycka och som har blivit känd för sin kamp att komma tillbaka på fötter igen.

Med anledning av självständighetens jubileumsår uppmärksammas krigsveteranerna speciellt i år. Arrangörerna har bjudit in 280 medlemmar från stödstiftelsen för Krigsveteranerna i Egentliga Finland.

Kari Ahonen, projektchef för Fight Back Run, säger att välgörenhetsloppet är känd för sin goda stämning.

– Det hör till loppets natur att stöda dem som har kämpat för att vända svårigheter till någonting bra. Att Finland nu kan fira 100 år av självständighet kan vi tacka våra veteraner för. De har kämpat för hela Finland och vi vill hedra dem genom att bjuda in deras stödförening.

Samling blir det på Gamla Stortorget på lördag och loppet startar klockan 14. Man kan anmäla sig i förväg på loppets webbplats eller på plats på lördag klockan 11.30-13.30.

Deltagarna springer utan tidtagning och de kan själva välja om de vill springa 1-4 varv. Banan som går längs ån är 2,6 kilometer lång. Det finns också en alternativ och lättillgänglig bana vid Gamla Stortorget som är 260 meter lång.

Mer info (på finska) på http://fightbackrun.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter