Förflytta dig till innehållet

Festivalyra i Åbo – Ruisrock sparkade i gång


Foto: Monica Forssell
Portarna har stått öppna några timmar och en strid ström av festsugna unga äntrar festivalområdet. Färgglada pomponger, glitter på kinderna, kramar och selfien varvar applåder och tjut.
-Ruisrock jag älskar dig, klämmer Anna Abreu i och publiken jublar. Ingen annanstans skulle jag vilja vara så mycket som här just nu med er och festa!

Under öppningseftermiddagen var vädret mulet men det lade inte sordin på festivalstämningen. Mot kvällen tittade solen fram.
Juuso Haapamäki, Samson Laitila, Joonas Haapamäki och Perttu Laitila har kommit från Ilmajoki i södra Österbotten och berömmet över Åbofestivalen vill inte ta slut.
-Bästa festen. Stämningen här är toppen, här finns så mycket människor och alla har roligt och alla tycker om varandra. Vad kan vara bättre än det?
Till skillnad från många andra unga som främst kommit för umgänge med kompisarna har killarna också ett favoritband de ser fram emot på fredagen, nämligen Töölön Ketterä.

Glatt gäng från Österbotten. Foto: Monica Forssell


Sini och Taru Saaristo är systrar och kommer varje år tillsammans. Foto: Monica Forssell


Sini Saaristo från Tammerfors och Taru Saaristo från S:t Karins, öser också beröm över Ruisrock.
-Det är tradition att delta i Ruisrock och vi brukar alltid komma tillsammans, svarar systrarna på frågan varför Ruisrock är ett måste.
För systrarna är det fjärde året de deltar i festivalen och kvällens höjdpunkt kommer att bli The Chainsmokers tror de.
– Den här festivalen är välorganiserad och i fjol behövde man inte köa ens till toaletterna, berömmer Taru Saaristo. Dessutom är det lätt att komma hit, tillägger systrarna som cyklat från S:t Karins.
-Miljön är också fin, säger tjejerna.

Kondomer varsågod. Röda Korset delar ut flera tusen kondomer under Ruisrock, och de går åt säger Jenni Airola. Foto: Monica Forssell


 
För att råda bot på den trängsel som i bland har präglat festivalstarten öppnades portarna i år redan klockan 13. Det här bidrog till en lugn festivalstart.
-Tidigare år har området fyllts väldigt snabbt, nu gick det lite långsammare, säger en nöjd Mika Niemelä, Ruisrocks promotor.
Niemelä var på fredagen mycket nöjd med den fyrtionionde festivalstarten i Runsala. Uppemot 35 000 festivalbesökare väntades till Runsala på fredagen.

Monica Forssell

040-860 3961

monica.forssell@aumedia.fi

 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter