Förflytta dig till innehållet

Festival Norpas lyfts fram i brittisk tidning

Konst runt träsket. På bilden från Norpas Festival i fjol ror Ilmari Turunen (t.v.) medan konstnär Joaquín Jara lägger ut ett flytande konstverk vid masugnsruinen i Dalsbruk. Bild: Oskari Härmä.


Brittiska tidningen Scan Magazine skriver om Norpas som månadens sommarupplevelse i Finland.
– Det är ett väldigt fint uppmärksammande och samtidigt ett bevis på man inte behöver anlita de dyraste reklambyråerna för att få bra marknadsföring.
Så sammanfattar Festival Norpas producent Ville Laitinen känslan efter att Norpas lyfts fram som juni månads finländska sommarupplevelse i den brittiska tidningen Scan Magazine.
Londonbaserade Scan Magazine skriver om upplevelser, kultur och turism i Norden för en internationell publik. Tidningen hittas bland annat på British Airways flygplan.
– Det var väldigt överraskande när de ringde. Jag förstod inte riktigt hur de har hittat just oss, men tydligen har nån av deras redaktörer besökt Norpas tidigare och rekommenderat festivalen. Ett bra exempel på hur ett bra rykte sprids från mun till mun.
Dalsbruksfestivalen Norpas är en kulturfestival som kombinerar olika konstformer – allt från film och teater till musik, foto och dans. Scan Magazine beskriver festivalstämningen som magisk och nämner att festivalen lockar till sig folk från hela världen.
Festival Norpas arrangeras i år 3–5 augusti.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter