Förflytta dig till innehållet

FC Bodas nya tränare har fotbollsbakgrund från Rovaniemi och Salo

FC Boda
Man vid fotbollsmål

FC Boda har en ny tränare. 46-åriga Toni Niemelä , med en bred fotbollsbakgrund, har tagit över efter Patrik Mattsson som dragit sig tillbaka på grund av tidsbrist.

– Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen, och har stora förväntningar på den, säger färska Nivelaxbon Niemelä på FC Bodas Facebooksida.

Niemelä spelade som junior i RoPS i Rovaniemi och för Kuusamon Pallokarhut. Som B-junior spelade han med Salolaget SalPa, och deltog som A-junior i FC Inters träningar. Division tre-erfarenhet har han från STU i Savitaipale.

Som tränare debuterade han med att föra FC Halikko från sexan till femman, hann träna SalPa-juniorer innan det det blev dags för det andra Salolaget Wilpas där han ingick i tränarteamet för Wilpas i trean och Wilpas II i femman. Toni Niemelä har UEFA:s c-papper som tränare. Han hoppas kunna skapa ett spelglatt Boda.

– Vi ska pressa på för att få bollen och satsa på det egna kollektiva spelet. Vi ska spela modigt och spelarna ska genast veta vad man gör när vi får bollen, säger Toni.

Konditionsträningarna har redan inletts. Närmast på programmet är en palaver med spelarna inför regelbundna träningar från och med januari.

– Minst två gånger i veckan plus träningsmatcher.

Bodas styrelseordförande Torbjörn Kevin är nöjd över att tränarfrågan löstes snabbt och över att Niemelä har kontakter som kan ge Boda förstärkningar inför säsongen 2024.

– Det ser bra ut med tanke på nästa år. Vad jag har förstått fortsätter de flesta spelarna i truppen, och därtill har Niemelä fått i uppdrag att sondera terrängen efter förstärkningar, säger Kevin.

Niemelä bor sedan i somras i Nivelax med sambon Heli och hennes barn. Hans egen 5-åriga Aksia bor i Salo men besöker ofta ön och trivs här.

– Alla bitar har fallit på plats och jag ser verkligen fram emot att ta över. Jag har stora förväntningar på säsongen 2024, säger färska Bodacoachen.

Helt från noll börjar Niemelä inte. Han förekom redan under den gångna säsongen i Bodas omklädningsrum, och agerade coach i två av höstens bortamatcher.

Som ett led i strävan att öka samarbetet med KSF kommer Niemelä att delta i KSF:s tränarutbildning. Patrik Mattsson har alltså dragit sig tillbaka, men finns till förfogande för inhopp om det kniper under kommande säsong.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter