Förflytta dig till innehållet

Fazer säljer sitt ryska dotterbolag

Arkiv/Sofia Westerholm
En blå företagslogo

Fazer har undertecknat ett avtal med Moskvas ledande bageriföretag Kolomenskij Bakery and Confectionery Holding om försäljning av Fazers ryska dotterbolag. Alla relevanta myndighetsgodkännanden har erhållits, inklusive godkännandet från Rysslands federala antimonopolmyndighet (FAS).

Transaktionen slutförs utan dröjsmål och därmed upphör all Fazers verksamhet i Ryssland, skriver Fazer i ett pressmeddelande. Värdet på affären publiceras inte.

– Jag är glad att vi har tecknat avtal om försäljningen av vår ryska verksamhet. Att lämna Ryssland är en komplex process och nu är vi ett steg närmare att kontrollerat och fullständigt lämna landet, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer.

År 2021 uppgick omsättningen från Ryssland till cirka 157 miljoner euro, vilket motsvarande 13 procent av koncernens omsättning. Verksamheten omfattar tre bagerier i St. Petersburg och ett i Moskva. Dotterbolaget har ca 2 300 anställda.

Alla Fazers anställda i Ryssland överförs till den nya ägaren.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter