Förflytta dig till innehållet

Brand på Costa Smeralda vid Åbovarvet – varvets egna brandmän fick branden under kontroll

Costa Smeralda sjösattes förra veckan. Pressbild


Strax innan klockan 17 på måndagskvällen började det brinna på kryssningsfartyget Costa Smeralda som byggs vid Åbovarvet.
Branden fick i sin början i en svetslåga i ett kylrum på 15:e däck. 16.45 upptäckte man att lågorna spridit sig, varpå räddningsverket larmades.
Varvets egna brandmän var först på plats. Ungefär tio personer utsattes för rök, och två av dem fick lindriga skador. Alla som arbetade på fartyget evakuerades.
Senare kom räddningsverket till platsen, och klockan 17.45 uppgavs branden vara släckt. Enligt räddningsverkets jourhavande brandmästare fanns ingen risk för att branden skulle spridas.
De materiella skadorna uppges vara ganska små. Enligt varvet inverkar de inte på hur länge det tar att färdigställa fartyget.
Costa Smeralda sjösattes för bara några dagar sedan, och ska vara klart i oktober. Fartyget har beställts av det italienska rederiet Costa Cruises.
Artikeln uppdaterad med ny information klockan 17.51 och 19.22.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter