Förflytta dig till innehållet

Familjevänlig politik behövs

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Regeringsförhandlingarna. Den kommande regeringens största utmaning är att få Finlands ekonomi i balans. Det kommer oundvikligt att innebära smärtsamma men nödvändiga nedskärningar.

Kristdemokraternas svenska organisation vädjar till alla partier i regeringsförhandlingarna att inte ta till sparåtgärder på familjernas bekostnad.

May-Gret Axell , vice ordförande för KDS, betonar att senast födelsetalet var på så låg nivå som ifjol, var under svältåren på 1800-talet. Den nuvarande sjunkande trenden är helt ohållbar, då nativiteten är under 1,5.

Det är barnfamiljerna som drabbas hårdast av stigande räntor och inflation. Därför får regeringen inte skära ned på barnbidraget eller hemvårdsstödet. Vi behöver en mera barnvänlig politik. Inte en försämring av barnfamiljernas situation.

Resolution på KDS vårmöte 20.5.2023

genom

Kurt Hellstrand
sekreterare

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter