Förflytta dig till innehållet

Familjen Kouki är årets deltidsboende i Kasnäs

Familjen Kouki (t.v.) tar emot utmärkelsen Årets deltidsboende på Kasnäsdagen. Foto: Adrienne Westerback.


Mika Kouki med familj är årets deltidsboende i Kasnäs. Utmärkelsen utdelades av Kasnäs byalag under Kasnäsdagen i lördags för tredje året i rad.
Byalagets ordförande Tanja Liljeqvist menar att Kouki har nominerats alla de här tre åren.
– Mika Kouki har vistats i Kasnäs sedan början 1980-talet. Han har kommit hit med båt i flera år innan han började hyra en stuga och nu är han deltidsboende här, läser Liljeqvist ur nomineringsförslaget.
Enligt nomineringen har Mika Kouki, bosatt i Helsingfors, alltid haft en positiv inställning till Kasnäs och gärna varit med om att utveckla de lokala verksamheterna.
– Han har hämtat kunder och hjälpt till med att förbättra aktiviteten här. Hans barn har sommarjobbat på udden och familjen besöker nu Kasnäs året runt, fortsätter Tanja Liljeqvist.

Heidi Luumi-Kouki och Mika Kouki mottar byalagets gåva. Kasnäsuddens hotellchef Tanja Liljeqvist till höger. Foto: Adrienne Westerback.

Lugnet och människorna det bästa med Kasnäs

Kouki känner sig både glad och hedrad över utmärkelsen.
– Det är fina ord och jag är mycket tacksam över dem, säger han. Det är alltid härligt att komma till Kasnäs. För en som annars bor i en hektisk stadsmiljö är det skönt att kontra med lugnet som erbjuds här i skärgården.
Mika Kouki påpekar att utöver friden är människorna på orten också en orsak till att hans familj trivts så bra.
Årets Kasnäsdag bjöd på strålande sol och ordentlig sommarvärme.
På udden ordnades marknad, ponnyridning, förevisning av vattensporten flyboard och allsång med Dalsbruks Dragspelsklubb.
Under kvällen är det dans i Kasnäs Paviljong.

Ruljans i sommarvärmen under årets Kasnäsdag. Foto: Adrienne Westerback.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter