Förflytta dig till innehållet

Familjehusets framtid

Åbo Underrättelsers logo

I samband med att personalen och verksamheten i Familjehuset Ankaret i Pargas får nya utrymmen i närheten av Hvc på Vapparvägen ställs frågan ”vad ska Familjehuset nu användas till?”

Jag tycker att det skulle vara skäl att utreda om huset efter diverse ombyggnader (kök, toaletter och duschrum etc) kunde omvandlas till ett serviceboende för dels äldre personer dels personer med funktionsvariationer.

De stora årskullarna kommer snart att behöva bo med olika slag av stödfunktioner, alla kan inte bo kvar i sina nuvarande hem pga hjälpbehov många gånger per dag. En del vill inte bo ensamma av rädsla för att falla, glömma saker, behov att prata med någon mm. Att vara gammal betyder inte att ha en sjukdom däremot behov av stöd och hjälp i vardagliga situationer.

Hur huset drivs, av en stiftelse, aktiebolag/ en kombination av kommunal och privat verksamhet kan utredas. Viktigt att hyra och uppehälle för användaren håller sej inom rimliga summor.

Huset skulle vara vackert i stil med Hemmet i Åbo, i centrum, lätt att besöka, vara en oas på fin plats i Pargas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter