Förflytta dig till innehållet

Fågelforskare i framtiden reser bakåt i tiden

Ur pjäsen ”Legenda pienestä luusta, IV osa Rán”. Pressfoto

Teatergruppen Kolmas tila gör en gästföreställning på Åbo Stadsteaters lilla scen Sopukka på fredag. Föreställningen ”Legenda pienestä luusta, IV osa Rán” börjar i framtiden och närmar sig människan och människan från ett naturvetenskapligt, historiskt och arkeologiskt perspektiv.
Pjäsen tar avstamp år 2063 på en ö i Sibirien. Havsfågelforskaren Rán Snorradòttir (född 2018) har kommit till ön för att forska om fåglarna, ekosystemet och den arktiska naturen.
De arktiska fåglarna för Rán på en visionär resa som förenar personer från hans egen släktbakgrund med mänsklighetens historia.
Resans etapper går bakåt i tiden och och till olika delar av världen.
Manuset är skrivet av Seppo Parkkinen och han försöker se livets olika framställningsformer sida vid sida med varandra.
– Pjäsen är en undersökning där man reflekterar över vad som är människans plats i livet som helhet och på vilket sätt människan kan bli en del i denna helhet, säger Parkkinen i ett pressmeddelande.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter