Förflytta dig till innehållet

”Fackens aviserade massiva strejker leder i förlängningen till att Finlands anseende förstörs”

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Strejktankar. När ska fackbossarna ta bort skygglapparna från ögonen? Jag tycker att ledarna borde inse att alla måste dra sitt strå till stacken.

Vårt land är i kris och då behövs allas insatser, också löntagarnas. Staten kan inte skära i social- och hälsovård, det drabbar främst den äldre befolkningen, det vill säga pensionärer.

Varha tar bort trygghetsarmbanden av åldringar, som man vill ska bo hemma och inte på vårdanstalter.

Fackens aviserade massiva strejker leder i förlängningen till att Finlands anseende förstörs, arbetsplatser minskar, skatteinkomsterna sjunker. Era strejker förorsakar miljonförluster för de drabbade företagen. Tänk på det gamla talesättet: Den som fikar efter mycket tappar ofta hela stycket.

Yngve Lindqvist

Nagu

Dela artikeln

En kommentar: “”Fackens aviserade massiva strejker leder i förlängningen till att Finlands anseende förstörs”

  1. Jarl Ahlbeck skrev

    Gillar nog inte allt detta som regeringen hittat på. Men politisk strejk är ju helt bisarrt. Borde förbjudas, vi har ju fria val! Demonstration på Senatstorget däremot lite hemtrevligt finskt sätt att protestera.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter