Förflytta dig till innehållet

Få tycks bry sig i coronapandemin — på restaurangbåtarna sitter folk som packade sillar

Jan-Ole Edberg
Dagligen matas vi med nyheter om coronapandemin och smittspridningen både globalt och lokalt. I Finland har vi lyckligtvis det ganska bra ställt jämfört med flera andra europeiska länder, inte minst Sverige som befinner sig i en helt annan klass både i fråga om antalet smittade…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Få tycks bry sig i coronapandemin — på restaurangbåtarna sitter folk som packade sillar

  1. Brita Löflund skrev

    Jag tror, att vi sisufinländare efterkommer rekommendationer endast om vi är lite rädda, antingen för straffpåföljder eller – som nu – en sjukdom. Vi blev alla rätt så skraja i våras när pandemin bröt ut och följde rekommendationerna berömvärt väl (att en del äldre personer sedan blandade ihop dessa med direkta förbud var beklagligt). Statsministern och de andra allvarliga damerna i regeringen uppträdde också bestämt och syntes nästan varje dag i tv. Ibruktagandet av undantagslagen tog skruv. Behöver vi förmanas och bli lite skrämda varje dag, kanske? Nu har i alla fall alla släppt loss ordentligt, verkar det som. Hjälpsamhetsboomen, som vi fick läsa många värmande artiklar om, har också avtagit. Vart tog omtanken och hänsynstagandet vägen? Försvann det sunda förnuftet på samma gång?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *