Förflytta dig till innehållet

Få husbolag i Åbo ansöker om rökförbud — trög process och svårt att övervaka

ÅU-foto
En hand som håller i en rykande cigarett.
Få bemödar sig. 30–40 bostadsaktiebolag har numera rökförbud i Åbo. Att ansöka om förbud är en lång process, och förbudet är svårt att övervaka. ÅU-foto 30–40…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Få husbolag i Åbo ansöker om rökförbud — trög process och svårt att övervaka

  1. Göran Ek skrev

    På sätt och vis skulle det vara bra med totalförbud, det är dyrt att sanera en lokal som är tobaksskadad. Vad är det som hindrar att kräva att alla som röker går ut till en bestämd rökruta? Dessutom så skulle det vara positivt för folkhälsan eftersom fler skulle sluta röka eftersom det blir för ”jobbigt” att gå ut. Är det förbjudet att röka så finns det alternativ som t.ex snus eller nikotinplåster osv.
    Att man inte får grilla med gasgrill men nog röka på balkongen är något som inte är logiskt. Är det ena förbjudet enligt husbolaget så skall det andra också vara det.

  2. Tom Bergman, tolerant ickerökare skrev

    Att husbolag undviker att ansöka om rökförbud renderar dem till heders. Talet om tolerans och acceptans av olikhet har förbytts i ren klappjakt där inte ens det egna hemmet längre är heligt. Totalitarism är rätta ordet! Man fasar för vad nästa steg efter tobaken är. Rött kött??

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter