Förflytta dig till innehållet

Få ditt konstverk värderat på Åbo konstmuseum på lördag

En stenbyggnad

Åbo konstmuseum. ÅU-foto.


Åbo konstmuseum värderar konstverk lördagen den 14 april klockan 11–15. Privatpersoner kan då ta med sina konstverk för att få dem evaluerade av experter.
Fokus ligger på verkens teknik, kvalitet, datering och upphovsman och råd ges också om konstverkets förvaring, renovering och placering. Prisuppskattningar eller äkthetsintyg ges inte.
Konstmuséet har ordnat konstvärderingsdagar sedan år 2003. Privatpersoner kunde också före det komma med sina konstverk för värdering, men då förfrågningarna var så många ville museet övergå till en praxis som betjänar alla. Någon enstaka gång har riktiga fynd gjorts – till dem hör bland annat en tysk etsning från 1920-talet som hade legat gömd i en garderob i åratal.
Konstvärderingen är gratis och experthjälp ges på både finska och svenska. Verken värderas av Åbo konstmuseums äldre amanuens Christian Hoffmann och amanuens Mia Haltia.
Ingen förhandsanmälan krävs.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter