Förflytta dig till innehållet

Europaforumet livesänds på nätet i år — Green Deal och Finlands förhållande till EU på agendan

Mikael Piippo/SPT

Europaforum började på torsdagen i Åbo. Evenemanget pågår i tre dagar.Mikael Piippo/SPT

Europaforum ordnades på Lilltorget förra året. Arkivbild. Foto: Mikael Piippo/SPT


Europaforumet ordnas för tredje gången i Åbo, denna gång via webben. Den 27 och 28 augusti direktsänds evenemangets diskussioner på Europaforumets nätsida.
— Trots de exceptionella omständigheterna gör vi också i år ett innehållsmässigt starkt evenemang i en situation då Europa-diskussionen är allt mer aktuell, säger Åbo stadsdirektör Minna Arve.
På torsdagen är temat Green deal, ekonomi och Östersjöns tillstånd. Europarlamentarikerna Ville Niinistö, Mauri Pekkarinen och Henna Virkkunen hör till några av de politiker som deltar i torsdagens diskussion.
På fredagen ligger förhållandet mellan EU och Finland i fokus, både historiskt och i framtiden. Bland annat kommer EU-kommissionär Jutta Urpilainen och tidigare kommissionärer Jyrki Katainen och Erkki Liikanen diskutera EU-kommissionen och Finland.
Europaforumet är ett nationellt diskussionsforum där vem som helst kan delta i samtalen med politiker, beslutsfattare och sakkunniga.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter