Europeiska kommissionen misstänker att 46 procent av den honung som importeras från länder utanför EU strider mot bestämmelserna. Det visar resultaten från det övervakningsprojekt där 16 EU-medlemsstater deltog. Under projektet…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
En kommentar: “EU: Nästan hälften av importerad honung kan vara falsk”
Margot Wikström skrev
Förfalskning av livsmedel är en stor businett globalt. Alla äter varje dag, vilket gör förfalskning ekonomiskt intressant. Jag rekommenderar boken ”Syötkö väärennettyä ruokaa” av Mari Koistinen. Iden till boken föddes av, just det, förfalskad honung. Men förfalskning kan hittas i så mycket mera. En annan intressant bok kring ämnet är ”Oliiviöljyn menetetty neitsyys” av Tom Mueller. Den kanske finns också på andra språk än finska, medan jag inte känner till att Mari Koistinens bok skulle finnas översatt till svenska.
Jag rekommenderar alla som har möjlighet, köp direkt av producenten! Eller åtminstone lokalt, med producentens namn på förpackningen.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Förfalskning av livsmedel är en stor businett globalt. Alla äter varje dag, vilket gör förfalskning ekonomiskt intressant. Jag rekommenderar boken ”Syötkö väärennettyä ruokaa” av Mari Koistinen. Iden till boken föddes av, just det, förfalskad honung. Men förfalskning kan hittas i så mycket mera. En annan intressant bok kring ämnet är ”Oliiviöljyn menetetty neitsyys” av Tom Mueller. Den kanske finns också på andra språk än finska, medan jag inte känner till att Mari Koistinens bok skulle finnas översatt till svenska.
Jag rekommenderar alla som har möjlighet, köp direkt av producenten! Eller åtminstone lokalt, med producentens namn på förpackningen.