Förflytta dig till innehållet

EU behöver mammorna

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Både Finland och resten av Europa behöver närvarande föräldrar som ger sig tid att lyssna på barnens frågor och farhågor.
För att våra kommande generationer ska må bra behövs ett engagerat föräldraskap av samtliga föräldrar och THL:s kartläggningsresultat visar också på betydelsen av ett brett, generationsöverskridande stödnätverk för familjerna.
Europa har en stor andel väl utbildade kvinnor. Dessa är också viktiga föredömen för kommande generationer.
Mammorna behövs som rollmodeller och som vägvisare på olika sätt.
Unga människor behöver få exempel på samhällsengagerade kvinnor i beslutande organ på olika nivåer. Det behövs kloka mammor som visar att det är möjligt att både satsa på sin familj och aktivt tar del i arbetslivet.
Jag har fyra unga kvinnor i familjen. Jag vill att vi bygger vidare på ett Finland och ett Europa där de bemöts med respekt och kan hitta sin plats. Då fler är delaktiga blir Europabygget framgångsrikt.
Mammorna kan bidra med viktiga synpunkter på hur arbetsmarknaden bäst utvecklas i en riktning som gör det möjligt att i högre grad än nu kombinera arbete och familj, något som gagnar bägge föräldrarna.
Det vi inte behöver är ett språkbruk som ringaktar mammor och kvinnor överlag eller åtgärdsförslag som det dammar om.
Jag är den första att hävda att vi ska värna om våra rötter och lära oss av historien, men när det gäller utvecklingen av en mer jämlik arbetsmarknad är det inte bakåt vi ska se för att hitta lösningarna, utan framåt. Fråga mammorna, de vet!
Mikaela Björklund,
EU-valskandidat, spf
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter