Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Ett tiotal unga i slagsmål i Åbo centrum – ovanligt med fajt en måndagskväll, säger polisen

På måndagskvällen ställde flera ungdomar till slagsmål i Åbo. Nödcentralen larmades från parkeringsområdet på Auragatan 2 under kvällen, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Polisen grep en person på platsen, men det finns övriga misstänkta som är inblandade. Ett tiotal personer ska ha varit inblandade enligt polisens uppgifter. Av ungdomarna var en del minderåriga och resten unga vuxna.

Kriminalkommissarie Valtteri Kemppi säger till ÅU att det verkar som att det uppstått ett bråk mellan de inblandade som sedan har lett till våld i form av ett slagsmål.

– Situationen verkar ha eskalerat i stundens hetta, säger han. Det är ganska ovanligt med slagsmål under en måndagskväll, påpekar Kemppi. Han säger att liknande situationer brukar uppstå nattid under veckoslut.

Kemppi säger att polisen har fått information om en likande händelse som ägde rum samtidigt i närheten av parkeringsområdet.

– Det verkar som att händelserna hade att göra med varandra, men det är slagsmålet på Auragatan 2 som utreds som ett brott, säger han.

Polisen har varken hört de inblandade på det andra stället eller om att någon skulle ha fått skador.

Ingen av de inblandade i slagsmålet ska ha fått allvarliga skador enligt polisens uppgifter. Brottsanmälan, som har gjorts om slagsmålet som ägde rum på Auragatan 2, utreds som misshandel. Polisen utreder händelseförloppet och orsaken som ledde till slagsmålet i en förundersökning. Enligt den information som polisen fått utgjorde händelsen inte ett hot för utomstående.

Artikeln uppdaterades 1.8 kl 11.50 med citat av kriminalkommissarie Valtteri Kemppi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter