Förflytta dig till innehållet

Ett säkert vårtecken: Flagghissning hos Airisto Segelsällskap i lördags

Sara Huldén/ASS
segelbåtar sjösätts i en hamn
En efter en dök båtarna ner i sitt rätta element under lördagen på Beckholmen i Hirvensalo.

Under fredagen och lördagen sjösatte Airisto Segelsällskap (ASS) båtar i hamen på Beckholmen. Stämningen var på topp då båtägarna äntligen fick se sina båtar i deras rätta element – med vatten under kölen.

Under lördagen hade man också en släckargranskare på plats för att båtägarna ska ha sitt på det torra med den biten.

segelbåtar fixas på landSara Huldén/ASS
Sista kollen innan sjösättningen.

Själva flagghissningen, det officiella startskottet (framför allt bokstavligt) för båtsäsongen, uppmärksammades högtidligt som sig bör med kanonsalut och en skål vid tolvslaget på lördag. Vanligtvis ställer föreningen till med fest i klubbens restauranglokal, men i år blev festligheterna i sin helhet flyttade utomhus i vårsolen.

Trotjänare avtackades

I samband med flagghissningen avtackades ASS tidigare kommodor Markus Blomquist och hamnkapten Kalevi Fält. Båda två har båda jobbat med sina uppgifter i många år och är väldigt värdefulla för föreningen tack vare sina stora insatser.

– Under vintern förvaras ungefär 50 båtar på land och under sommaren finns det ungefär 65 båtar i hamnen. I år har intresset för båtsport visat sig vara väldigt stort och hamnen är nästan full. Segling är något som kan göras i dessa coronatider på ett säkert sätt. Både i hamnen och på havet är det möjligt att hålla avstånd till varandra, säger ASS verksamhetsledare Sara Huldén.

ASS ordnar varje sommar seglingskurser för både barn och vuxna. Också intresset för dem har varit stort denna sommar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter