Förflytta dig till innehållet

Ett år sedan olyckan i Skogby – Nylands brigad flaggar på halv stång

Korsningen är numera stängd. ÅU-Foto


Nylands brigad minns plankorsningsolyckan i Skogby genom att flagga på halv stång. På morgonen hade brigaden också en tyst minut.
På fredagen har det gått ett år sedan plankorsningsolyckan i Skogby i Raseborg, där fyra personer dog. Tre av de döda var beväringar som färdades i ett trupptransportfordon från Nylands brigad.
Nylands brigad minns olyckan genom att flagga på halv stång hela fredagen. Brigadens informatör Hanna Tallberg berättar att flaggorna hissades på morgonen.
– Alla har också haft en tyst minut på sina tjänstgöringsställen och enheter, säger Tallberg.
I plankorsningsolyckan den 26 oktober 2017 kolliderade ett persontåg med försvarsmaktens trupptransportfordon. Tre beväringar som åkte i trupptransportfordonet dog och fyra till skadades. Dessutom dog en tågpassagerare av en sjukdomsattack.
Efter olyckan har försvarsmakten blivit bättre på att övervaka att beväringar använder säkerhetsbälte, säger brigadkommendör Arvi Tavaila till Svenska Yle. Enligt Yle åtgärdas nu också farliga plankorsningar på andra håll i Raseborg, på brigadens initiativ.
– Mer eller mindre utanför brigadporten finns en annan plankorsning på väg till vårt närövningsområde och skolskyttebanan i Baggby. I stället för plankorsningen kommer man att bygga en undergång, en tunnel, vilket förstås gör säkerheten vid plankorsningen betydligt bättre. Och den borde vara färdig vid årsskiftet, säger Tavaila till Yle.
SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter