Förflytta dig till innehållet

Erik Lundell utnämnd till "Årets gräsrotstränare" under fotbollsgala

Erik Lundell, tränare för FC Inter Powerchairs, fick utmärkelsen ”Årets gräsrotstränare” på en fotbollsgala i fredags. Här tränar han sina söner Alex (t.v.) och Aaron år 2015. Foto: Hannes Nyberg


Pargasbon Erik Lundell utnämndes till ”Årets gräsrotstränare” under Bollförbundet och Veikkausligans fotbollsgala i fredags.
Lundell tränar FC Inter Powerchairs, det vill säga Åbos ligalag i elrullstolsfotboll.
– Det kom som en stor överraskning. Nog är det ju sådant som man värdesätter jättehögt. Framför allt är jag jätteglad för grenens skull, säger han.
FC Inter Powerchairs har i dag nio spelare i åldern 7–16, varav fem spelar FM-ligamatcher. Laget vann FM-mästerskapet i fjol. De tränar en gång i veckan i Peltola i Åbo.
Erik Lundell är en av eldsjälarna som fick med elrullstolsfotbollen i ligan i tiderna. Han var tidigare ordförande i Finlands elrullstolsfotbollsförbund. Numera ligger grenen under Bollförbundet.
I motiveringen för utmärkelsen står det bland annat att Lundell är en entusiastisk och passionerad fotbollsmänniska som vill göra fotboll tillgängligt för alla. Han har gjort ett utmärkt jobb då han utvecklat sporten i Finland, konstaterar man.
Flera andra priser delades ut under galan. Bland annat fick bortgångne Bollförbundets förre ordförande Pertti Alaja hederspris och valdes in i finska fotbollens Hall of fame. Alaja var Bollförbundets ordförande mellan åren 2012 och 2017.
Natalia Kuikka valdes till årets damspelare. Lukas Hradecky valdes redan tidigare till årets herrspelare.

Elrullstolsfotboll
Planen är 28 x 15 meter.
Spelas med tre utespelare och en målvakt per lag.
Matcherna pågår i 2 x 20 minuter.
Rullstolen får gå i max 10 km/h.
Spelas i de flesta stora länder. USA är överlägsna.
Spelas på FM-nivå i Åbo, Helsingfors och Tammerfors i Finland. Finns även lag i Vasa.

Läs vår artikel om den första FM-ligamatchen i elrullstolsfotboll år 2015 här!
Och här hittar du FC Inter Powerchairs Facebooksida.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter