Förflytta dig till innehållet

Entimmeståget går framåt – ”Turun tunnin juna”-bolaget har grundats

Arkiv/Sofia Westerholm
Man vid bord
Kommunikationsministeriet meddelade på tisdagen att planerna på ett entimmeståg mellan Åbo och Helsingfors kan gå vidare. Det blev klart när bolaget Turun tunnin juna grundades. Staten äger 51 procent av bolaget. Delägare i bolaget är Åbo, Esbo, Helsingfors, Salo, Lojo, Vihtis och Kyrkslätt. I styrelsen…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Entimmeståget går framåt – ”Turun tunnin juna”-bolaget har grundats

  1. Henrik Mahlberg skrev

    Allting går att sälja med mördande reklam, vilket konstaterades på 50-talet, om jag minns rätt. Även tvivelaktiga miljardprojekt. Men så är det när ingen som driver på projektet, vare sig har egna pengar i blöt, eller något ansvar för konsekvenserna. Vi har i dag sett ett motsvarande miljardfiasko som regeringen lanserar. Var alla pengarna skall tas tycks inte bekymra någon. Notan får kommande generationer ta hand om.

  2. Torbjörn Kevin skrev

    Otroligt att medierna envisas med att kalla det entimmeståget. Man kommer inte att komma ens i närheten av en timme. Ett projekt vars nytta inte är i någon som helst proportion till kostnaderna.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter