Förflytta dig till innehållet

Entimmeståget Åbo–Helsingfors planeras för fullt – planen för dubbelspåret till Kuppis ska vara klar i år

  Ett nytt spår ska byggas intill det nuvarande järnvägsspåret som går mellan Åbo järnvägsstation och Kuppis station. Till vänster ses Helsingforsgatan. Foto: J-O Edberg Planeringen av den snabba tågförbindelsen mellan Åbo och Helsingfors, det så kallade entimmeståget, pågår för fullt.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

0 kommentarer: “Entimmeståget Åbo–Helsingfors planeras för fullt – planen för dubbelspåret till Kuppis ska vara klar i år

  1. Göran Ek skrev

    Om man på riktigt allvar vill ha snabbtåg så borde hela rälsnätet bytas ut till modernare äkta snabbtåg som t.ex Shinkansen och satsa på 400+ km/h tåg. Ingen idé med att lappa och bygga ut gamla spår med rysk standard och lok/vagnar som inte ens klarar av lite löv.
    Låt japanerna bygga rälsen med samma krav som i Japan, då håller det även en ordentlig jordbävning som knappast kommer att ske i Norden på väldigt länge. Hyperloop till t.ex Stockholm, Berlin och Tallin är även en framtid som man borde satsa på.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter