Förflytta dig till innehållet

Energi är tema för Skärgårdshavets vinterträff

Korpoström ordnar mycket program i vår och sommar. I februari blir det också en vinterträff vid skärgårdscentret.

Korpoström ordnar mycket program i vår och sommar. I februari blir det också en vinterträff vid skärgårdscentret.

Korpoström. ÅU-foto


I år kommer Skärgårdshavets vinterträff att sätta fokus på förnyelsebar energi och småskalig energiproduktion, som passar bra i skärgårdsmiljö. Man ska titta på olika möjligheter att göra vårt resande så utsläppsfritt som möjligt.
Deltar i vinterträffen gör Eero Ailio, som representerar DG Energy i Bryssel. DG Energy ansvarar för EU:s arbete kring energifrågor och planerar som bäst ett stort stödpaket för att göra de europeiska öarna självförsörjande på förnyelsebar energi. Ailio kommer att berätta mer om vad detta i praktiken kan betyda för Åbolands skärgård.
Ligger framtiden i elbilar eller i bilar som drivs med biogas? Kan man som husägare sänka sina energikostnader? Kan man göra färjetrafiken i skärgården utsläppsfri? Hur långt kan man cykla med en hybridcykel? Detta är några av de frågor vi försöker svara på under dagen!
Vinterträffen arrangeras av Skärgårdshavets biosfärområde i samarbete med Finlands öar (FÖSS) och hålls fredagen den 2 mars på Skärgårdscentrum Korpoström i Korpo.
Anmälningar senast den 21.2 till pia.prost@pargas.fi, 050-3381710. Meddela samtidigt om specialdieter och intresse för gemensam busstransport/samåkning. Programmet i sin helhet finns inom kort på Skärgårdshavets biosfärområdes hemsidor.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter