Förflytta dig till innehållet

En säker helg på kommande

En stridsuppvisning i Tammerfors 2015. Foto: Wikipedia


På lördagen den 25 augusti kan man på dagen se en stridsuppvisning vid Batterihagens gamla reningsverk. Marinfartyg kommer även under dagen att vara öppna för allmänheten i Aura å. På kvällen uppträder militärorkestern med en friluftskonsert vid Forum Marinum.
Både på fredag och lördag ordnas det Sov tryggt-evenemang vid Varvstorget som är öppna för allmänheten. De lämpar sig för hela familjen och ger en möjlighet att bekanta sig med centrala säkerhetsaktörers och Försvarsmaktens mångsidiga funktioner.
Turnén syftar till att öka medborgarnas kunskap om säkerhet samt att motiverar dem till att delta i det frivilliga försvars- och säkerhetsarbetet.
Åbo blir den sextonde och sista orten som Försvarsmakten besöker under sin sommarturné som inleddes i juni.
Tusentals människor förväntas lockas till helgens evenemang, så det rekommenderas att man tar sig dit till fots, med cykel eller använder kollektiv transport. Utrymme för parkering är begränsat.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter