Förflytta dig till innehållet

En riksdagsledamot som förstår företag

Efter en tid av lite mera dystra utsikter så har det ekonomiska läget i Egentliga Finland klart vänt under de senaste åren. Den positiva strukturförändringen syns inte bara i vissa enskilda branscher utan också i en stärkt framtidstro bland företagare. Företagen är regionens motor, de skapar nya arbetsplatser och möjligheter samt stärker hela regionens attraktionskraft.
Samtidigt är företagen beroende av ett gynnsamt klimat. Beslut om reglering, byråkrati och beskattning är alla beslut som har en avgörande påverkan på företag. Infrastruktur som transportvägar och flygtrafik kan avgöra var nya investeringar görs. Även utbildning som en garant för kunnig arbetskraft har en allt större betydelse, inte minst i form av ingenjörsutbildningen.
Därför anser vi att det är viktigt att det finns beslutsfattare som förstår företags och företagares vardag och som är starka förespråkare för en fri marknadsekonomi. Personer som har förmågan att driva igenom förändringar och som konsekvent har framhållit företagsamhetens betydelse också för att alla finländare ska kunna ta del av välfärd som vård och utbildning.
Därför har vi valt att stöda Ida Schauman som SFP:s nästa riksdagsledamot. Schauman är kompetent, kunnig och genuint intresserad av företagens vardag. Hon har jobbat länge med påverkan och vet vad det krävs för att skapa verklig förändring. Hon har ett starkt stöd i hela regionen och breda nätverk också i de andra partierna. Vi kommer att lägga vår röst på Schauman och hoppas att andra gör samma.
Markus Blomquist, Åbo
Staffan Sundström, Pargas
Dennis Rafkin, Åbo
Michael Lindholm, Åbo
Filip Forss, Kimitoön
Barbro Sipilä, Åbo
Mats Malm, Åbo
Linus Söderlund, Pargas
Håkan Lövdahl, Åbo
Sari Nordlin, Pargas
Maria Flemmich, Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter