Förflytta dig till innehållet

En person drunknade vid stuga i Nådendal – totalt fyra personer har nu drunknat under midsommaren

En person drunknade i Nådendal på söndagsförmiddagen, rapporterar Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Kvinnan var i 30-årsåldern och drunknade vid stranden nära en sommarstuga. Larmet om händelsen nådde nödcentralen klockan 9.39.

Polisen utreder dödsorsaken men ger inte mera information om fallet just nu.

Det här är den fjärde personen som drunknar under midsommarhelgen i år. Medier rapporterar om två drunknade personer i Kristinestad och om en i Pellinge, Borgå.

Enligt HBL drunknade en kvinna i Kristinestad under midsommardagen då hon badade bastu. På fredagen drunknade en man som tagit en simtur. I Borgå var det en äldre man som ramlade ur båten och drunknade då han skulle ta sig i land. Det här hände under lördagskvällen, enligt tidningens uppgifter.

En lugn midsommar i landskapet

För övrigt rapporterar polisen i sydvästra Finland att midsommaren i landskapet varit lite lugnare än ifjol, om man ser till antalet uppdrag. Från midsommarafton till söndagsmorgonen hade Polisen i Sydvästra Finland 963 uppdrag, mot 1 108 i fjol.

18 personer blev fast för rattfylleri och 3 för roderfylleri. 23 fall av misshandel registrerade polisen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter