Förflytta dig till innehållet

En ny kommundirektör sökes

En hurudan kommundirektör vill man ha? Man brukar väl börja med det viktigaste.

Juga (Juuka) kommun i östra Finland publicerade sin annons om att man söker en ny kommundirektör i kommuntidningen den 9.10.2020.

Det första man lyfter fram är att man söker en kommundirektör vars viktigaste målsättning är kommuninvånarnas välmående. Man framhåller också att man söker en person som modigt vågar ta tag i vardagens och framtidens utmaningar i kommunen. Och man söker en inspirerande ledare som finner samarbete med olika aktörer och nätverk naturligt.

Det här har Juga kommun således själv lagt på bordet.

Kimitoöns kommun söker ju nu också en ny kommundirektör. Det finns en anteckning på kommunens nätsida om det från den 23.11.2020. Där sägs väldigt lite. ”Vi erbjuder ett inspirerande arbete med intressanta utmaningar i en livskraftig, tvåspråkig skärgårdskommun”. Där sägs ingenting om vilket slags direktör man söker. Men där finns en länk till en konsult.

Där får man veta lite mera. ”De ledande målsättningarna i arbetet mot framtida Kimitoön är livskraftighet, öppenhet och samhörighet samt en kommun där vi tar ansvar för vårt eget och andras välmående inom den ekonomiska ram som styr verksamheten.”

Intressant att konstatera att då kommuninvånarnas välmående kommer först i Juga kommun, så kommer det nära nog sist i Kimitoöns kommun.

Man kan fråga sig, om det är kommunen, eller konsulten, som lagt ut texten för Kimitoöns kommuns del. Kommuninvånarnas välmående är kanske inte så viktigt för en konsult.

Vi hoppas verkligen att kommuninvånarnas välbefinnande skulle ha högsta prioritet.

Kimito Svenska Socialdemokratiska Förening r.f.

Eva-Stina Hellbom, ordförande

Ingmar Forne, sekreterare

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *