Förflytta dig till innehållet

En ny gymnastiksal är ett måste — redan nu är en tredjedel av Pargasungdomarna överviktiga

Finnes: -- Ett skolhus som är stängt på grund av inomhusluften (Pargas finska gymnasium). -- Två skolhus som har så stora problem med inomhusluften att de ska rivas (Sarlinska skolan…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “En ny gymnastiksal är ett måste — redan nu är en tredjedel av Pargasungdomarna överviktiga

  1. Jan Vestland skrev

    Vi måste tänka på barnens bästa. Om barnen hamnar att röra sig genom att gå till olika platser för att få motion så finns det mycket att tänka på. Trafiksäkerheten är en sak, tänk om det händer en olycka? Se på helheten och tänk på barnens bästa.

  2. Ted Bergman skrev

    Axxells jumppasal står tom långt över 90% av tiden och de har indikerat vilja till diskussion. PIUG användningsgrad dagtid är även sisådär, och ishallen samt PIF center har säkerligen en del tider över. Fiskis kanske också har. Så det finns nog till och med toma utrymmen ännu, frågan är mer om man vågar ta med alla pusselbitar som grund när man tar beslut. Man kan även läsa nya läroplanen och observera att läroutrymmen även kan vara ananstans än i skolan. Kreativitet med detta så kan man till en liten del få in motion i flera ämnen. Lite komiskt även att man motsätter sig olika platser med hänvisning att ex elever kunde hamna att röra på sig.
    Visst kan en ny sal behövas men man skall samtidigt se på helheten.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter