Förflytta dig till innehållet

En ny bergbana och brandinspektion med 3D-glasögon – det här skämtade man om i Åbo

Som en överraskning fick Åbo stad en sån här på posten.


April, april! Bland annat det här skämtade man om i Åbo i dag. Föll du för något aprilskämt, eller har du sett ett skämt som vi missat? Lämna gärna en kommentar!

En till bergbana?

Åbo stad tog tillfället i akt att skämta om bergbanan, som fick stor spridning på sociala medier i februari efter att det visat sig att den inte alls såg ut som Åbo stads gamla visionsbilder.
Under måndagsmorgonen publicerades ett meddelande om att staden helt oväntat fått en andra bergbanekabin levererad. Till skillnad från den första så var den här på pricken lik de ursprungliga skisserna på hur kabinen skulle se ut.
– Nog är det svårt att förklara. Vi måste väl bara erkänna att vi har varit lite för snabba i nätbutiken och klickat en gång för mycket, säger projektledare Janne Laine i meddelandet.

Egentliga Finlands räddningsverk var också i skojartagen. I ett FB-inlägg kunde man läsa att räddningsverket börjar med fjärrgranskning med hjälp av 3D-glasögon. På så sätt är det lättare att granska bränder på orter som är jobbiga att ta sig till.
Det är bara för att sända en live-video, så kan brandinspektören kommentera från kontoret. På det sättet sparar man både på tiden och naturen, när man inte behöver röra sig fysiskt, skriver räddningsverket.

Brittiska konsulatet rear ut kristallkronor och bordssilver

I tidningen Turun Sanomat kunde man läsa att britternas närvaro i Finland minskar på grund av Brexit.
Enligt tidningen var flera konsulat i Finland på väg att slås samman eller läggas ned. Bland annat de britter som bor i Karleby, Kristinestad och Brahestad skulle få klara sig utan konsulat.
Lokalt tog det sig uttryck i att konsulatet reade bort bordssilvret, kristallkronorna, vaserna och gardinerna på auktion. Lyckligtvis för Brahestads, Karlebys och Kristinestads britter var det fråga om så kallade fake news.
P.S. Tyckte du att cykeltunneln under Puolalabacken var en utmärkt idé? Tyvärr var det också bara ett aprilskämt.

Dela artikeln

0 kommentarer: “En ny bergbana och brandinspektion med 3D-glasögon – det här skämtade man om i Åbo

  1. Göran Ek skrev

    Ett skämt om EU:s upphovsrättslag där tekniksidan Swecklockers börjar förhandsghranska ALLA inlägg på deras forum.
    https://www.sweclockers.com/artikel/27282-sweclockers-foregar-artikel-13-infor-formoderering-av-alla-inlagg
    Egentligen är hela lagen ett stort skämt, tyvärr inte ett aprilskämt.
    ”Internet/Information wants to be free” och ”Sharing is caring” är något som borde följas, för annars blir risken för att filmer/spel/musik/konst…. blir bortglömt pga. giriga personer som vägrar släppa sina verk.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter