Förflytta dig till innehållet

En Natoledningscentral till Egentliga Finland!

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Finlands säkerhetspolitiska läge förändras till det bättre när vårt Natomedlemskap snart ratificerats av alla Natoländer.

Turkiets och Ungerns velande på slutrakan har handlat om inrikespolitik eftersom några formella orsaker till att inte välkomna Finland och Sverige aldrig har funnits. Vi uppfyller medlemskraven betydligt bättre än många medlemsländer.


Nu gäller det för oss att aktivt arbeta för nästa skede och se till att vi integreras så effektivt som möjligt i Natos strukturer. Ett viktigt steg skulle vara att få en av Natos kommandocentraler till Egentliga Finland.

Utöver strategisk betydelse skapar en permanent närvaro också dynamik inom andra områden. Vår skärgård spelar en unik roll i försvaret av Finland och Östersjön – både när det gäller att hålla fienden borta och för att kunna ta emot materiel och förnödenheter i såväl freds- som kristider.


Vi behöver vara aktiva nu när planerna görs upp. Förmåga att agera i rätt tid och på rätt sätt är helt centralt. Det gäller inte bara dem som försvarar vårt land ute på fältet, det gäller lika mycket våra beslutsfattare.


Vi finländare anses ibland vara för försiktiga och inte ta för oss när det gäller. Jag känner inte alltid igen mig själv i den beskrivningen.

I riksdagen duger det inte att sitta tyst och vänta att nån annan ordnar allt. Det behövs mod, vilja och sakkunskap för att få saker förverkligade.


Jag är redo att axla ansvaret och föra din talan i riksdagen. Jag vill vara med om att aktivt utveckla vårt samhälle – jag vill förtjäna din röst.


Niklas Guseff
Riksdagskandidat, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter