Förflytta dig till innehållet

En man häktades för flera egnahemshusinbrott i bland annat Åbo och S:t Karins

Tingsrätten i Egentliga Finland har häktat en man som är misstänkt för flera egnahemshusinbrott i Åbo, Raumo, Lundo och S:t Karins.

Mannen misstänks ha gjort sig skyldig till 14 inbrott mellan december och mars. Han har agerat ensam.

– Det har i huvudsak stulits smycken och pengar i samband med inbrotten. Fallen utreds som stöld och grov stöld, säger kriminalkommissarie Tuomas Kuure vid Sydvästra Finlands polisinrättning.

Polisen påminner om att det är möjligt att skydda sitt hus från inbrott med ordentliga lås och olika övervakningsapparater, till exempel övervakningskameror. Extranycklar ska också gömmas där de inte kan hittas. I ett av de misstänkta fallen har gärningsmannen hittat en extranyckel som han använt då han tagit sig in i bostaden.

Den som märket att det begåtts ett inbrott hemma ska ringa 112 direkt. Man ska också gärna avlägsna sig från bostaden så att polisen lättare kan undersöka den och så att risken för att eventuella spår blir otydliga minimeras.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter