Förflytta dig till innehållet

En intressant väljargrupp – seniorerna!

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. Bästa seniorer, har ni tänkt på vad allt välfärdsreformen för med sig?
Javisst, en massa förändringar i hur vården och omsorgen kommer att ordnas i framtiden, trots att man inför årsskiftet försäkrade att inget kommer att ändra.

Nej inte just vid årsskiftet, det är först nu man på riktigt börjat dra upp planerna för framtiden.

Det jag närmast tänker på är hur kommuner och städer kommer att börja se på oss seniorer.

Tidigare har många framför allt mindre kommuner varit rädda för alla kostnader som de äldre för med sig inom vården och omsorgen.

Men nu när vårdreformen flyttat över ansvaret för vården och omsorgen på välfärdsområdena kommer kommuner och städer nog snart att konstatera att seniorerna är goda skattebetalare.

Det är även en grupp grupp människor som inte kräver så mycket, inga dagisar och skolor, inga dyra och stora idrottsanläggningar.

Vi nöjer oss med trygga och trivsamma bostäder, lite mer anspråkslösa motionsbanor och en trevlig och trygg omgivning oavsett om den finns på landet, i skärgården eller i stan.

Snart kommer kommunerna och städerna att upptäcka att det kan löna sig att satsa lite extra på seniorerna.

Att erbjuda det där lite extra som seniorerna vill ha, bra kommunikationer, lämpliga lokaler att träffas och mötas i, samt lämpliga motionsmöjligheter. Det kostar mindre än vad det ger.

En i trakten känd tidning har som slogan ”livet är lokalt”, och just så är det. Därför seniorer, är det viktigt att gå och rösta och att rösta in beslutsfattare som kan och förstår den lokala omgivning vi lever i – en riksdagsledamot som känner sin väljarkår.

Kjell Wennström
Ordförande
Svenska Seniorer i Åboland rf
Kandidat i riksdagsvalet, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter