Förflytta dig till innehållet

En hälsning från styrelsen för SFP i Kimitoön

Åbo Underrättelsers logo

Den absolut största regionala/nationella frågan under den kommande perioden kommer att vara utformningen av de nya välfärdsområdena.Ett uppdrag som i vår region förbereds av Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Tack vare senaste kommunalvals goda resultat sitter SFP idag med vid sjukvårdsdistriktet bord. Det är där diskussionerna förs och besluten tas. SFP i Egentliga Finland behöver ungefär 12 000 röster för att behålla platsen och därmed fortsätta arbetet med att säkerställa att vi också efter vårdreformen har en fungerande tvåspråkig vård- och omsorg och ett servicenät som beaktar skärgårdens behov.

Frågor som absolut inte är självklara för alla. Samarbete med andra partier är viktigt och nödvändigt, bra skulle det givetvis vara om de större partierna också valde in personer som med pondus ser till Åbolands särintressen.

Din röst i kommunalvalet är viktig, i första hand för kommunen men också i ett större sammanhang eftersom din röst ger partiet möjlighet att driva den aktiva intressebevakning som våra åboländska särintressen behöver.

Enligt nuvarande lagstiftning är det ett partis sammanlagda röstetal inom hela valdistriktet som avgör antalet platser i de samkommunala organen. Vid fördelningen räknas inte de röster som lagts på en icke partibunden lista.

Använd din röst så att SFP:s röst hörs också i framtiden.

Dela artikeln

2 kommentarer: “En hälsning från styrelsen för SFP i Kimitoön

  1. Janne Salonen skrev

    Det sämsta för demokratin vore om någon grupp skulle uppnå enkel majoritet i fullmäktige. Till all lycka blir det knappast så och ingen behöver sänka sig ner till SFP:s nivå och berätta vilka man inte ska rösta på.

  2. Jari Hollsten skrev

    Då man inte uppnått egentligen nånting alls i hemkommunen så berättar man vilka man inte skall rösta på i alla fall. Otroligt lågt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter