Förflytta dig till innehållet

En förbättrad service förutsätter tillgång till personal

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vi går till välfärdsområdesval, ett val som handlar om vår social- och hälsovård samt räddningsväsendet. Syftet med reformen är bland annat förbättrad och mer jämlik service. För att upprätthålla god vård och omsorg behövs det tillgång till behörig personal som ges möjlighet att göra ett kvalitativt arbete.

Bristen på vårdpersonal måste bemötas och lösas av välfärdsområdet, regionens bredare axlar ska ha förutsättning till det. Att behålla den behöriga personal man har är viktigt på många plan, men när man behöver rekrytera fler ska det finnas behöriga att rekrytera. För det behöver lönesättningen vara den rätta och samma med arbetsförhållandena, det ska finnas möjlighet till flexibilitet och karriär.

Välfärdsområdet ska upprätthålla vårdkvaliteten. En högklassig vård åstadkommer man med kompetens och motivation, ett gott ledarskap nära personalen stöder detta. Personalen ska bemötas som den viktiga resurs de är, det är de som gör vården och garanterar den förbättrade servicen i välfärdsområdet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter