Förflytta dig till innehållet

En ännu bättre Föliresa

Åbo Underrättelsers logo

Jag är i född i Heideken knappt 80 år sedan, besökt Kakola och åkt från Åbo till Turku med Förin. Jag använder också ofta Föli och jag vågar nu föreslå något som skulle göra Föliresan ännu bekvämare

Du bästa resenär, var vänlig, artig och uppmärksam mot andra resenärer. Ge dem med barnvagn eller rollator, åldringar och funktionshindrade stiga först på bussen. Är du själv frisk, överlåt specialplatserna till åldringar och havande.

Du kära förare – koncentrera dig på ditt uppdrag. Kör utan hastiga accelerationer och bromsningar. Vänta att till exempel åldringarna har hunnit sätta sig ner. Parkera sakta så nära trottoaren som möjligt och sänk bussens högra sida ner. I allmänhet – kör lugnt och varsamt, trygghet är viktigare än tidtabeller.

Resenär – du har naturligtvis coronaskydd. Undvik onödigt högt ljud och tala inte om privata saker i mobil. Du kan nog prata med andra resenärer, minst hälsa. Du skall inte skälla eller kritisera högt alla andra och allt möjligt.

Förare – hälsa resenärer när de stiger på bussen och handled dem i betalningen. Du kan vara ett gott exempel i ditt viktiga yrke med att köra lugnt och hjälpa resenärerna.

Resenär – om du reser med småbarn, lämna mobilen i fred och håll kontakt med barnet. Varje resenär kan göra sin del för att göra resan bekvämare. Det börjar med att du har Fölikortet i din hand när du stiger på bussen. När du stiger av, tacka föraren på passande sätt

Våga enligt situationen ingripa, när någon stör till exempel föraren, svär eller hånar andra eller spelar musik som inte tillhör bussresan.

Om du tror att någon behöver hjälp, fråga. Tacka när du själv får hjälp eller någon ger sin sittplats åt dig.

Trevlig Föliresa.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter