Förflytta dig till innehållet

Elfelen i skärgården fortsätter över natten

Kullfallna träd förorsakade flera strömavbrott i Åbolands västra skärgård. Foto: Kalle Hotanen


Vid 18.30-tiden på onsdagskvällen var fortfarande över 1 000 hushåll i sydvästra Finland utan el.
I Åbolands skärgård är läget värst på öarna utanför huvudöarna Nagu och Korpo och området som gränsar mot Åland.
Vid elbolaget Caruna säger driftschef Jarmo Ström att felsökandet och reparationsarbetet avtar under kvällen och natten eftersom det bli svårare att jobba då det är mörkt och för att elmontörerna måste få vila.
Arbetet fortsätter i full styrka genast på morgonen och då räknar Ström också med att helikoptrarna ska kunna ta montörer och material ut till de öar som har varit isolerade på grund av stormen.
Han räknar med att det kommer in flera felanmälningar då människor åker ut till sina stugor för att kontrollera stormskadorna.
På Keistiö i Iniö var Janne Gröning utan el i cirka sju timmar under morgonen och förmiddagen.
– Jag väcktes av ett textmeddelande av Caruna klockan 4 på morgonen där det sades att strömmen var borta. Men jag var väl förberedd och hade pannlampan på nattygsbordet.
Gröning har ett aggregat ute i vedskjulet, men han behövde inte ta det i bruk innan Caruna meddelade att strömmen skulle vara tillbaka vid 12-tiden.
– Vi har en del mat i frysen och kylskåpet, men den håller bra i tolv timmar. Vi har vedspis och fick morgonkaffet kokat, så stormen påverkade inte oss.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter