Förflytta dig till innehållet

Elever från Kina på lägerskola på Örö

Spännande med Örö. Nästan sextio kinesiska skolbarn har besökt Örö den här veckan. Foto: Eelin Hoffström

Spänningen stiger på kajen i Örö på tisdagskvällen då m/s Sissel anländer till bryggan. Av båten stiger nästan sextio elvaåringar och deras lärare från Beijing, Kina.

Barnen har kommit direkt från flygfältet till Örö där de tas emot av Skärgårdshavets Naturskolas lärare och Örös personal.

Programmet började med att lärarna i Naturskolan lärde barnen hur man bäddar en säng på finskt vis. Efter att påslakan och dynvar bemästrats var det middag och läggdags.

Följande morgon inleddes programmet med att eleverna bekantade sig med Östersjöns djur, natur och till och med vattenkvaliteten. Barnen har också fått segla med Eugenia.

– Vi beslöt att komma hit på lägerskola då vår finska vänskola berättade att man här kunde lära sig mycket om den finska naturen, för luften är ren. Vi hoppas att under veckan få lära oss mycket om skärgården och Finland, sade Francis Xue, som var den kinesiska gruppens ledare.

Lägerskola 2017. Segling, påslakan och finländsk natur. De kinesiska skolbarnen har bekantat sig med Finland och Örö på många sätt. Foto: Eelin Hoffström

Lägerskolan pågår på Örö till och med i dag fredag, då gruppen åker till Karis-Lojo. Lägerskolan ordnades i samarbete med Chinese Kids, Beijing, AuroraXplorer, Finland och Skärgårdshavets Naturskola, Finland. Samarbetet är ett av de första resultaten av Kimitoöns marknadsföring i Kina och till kinesiska besökare.

Eelin Hoffström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter