Förflytta dig till innehållet

Elektra har utsetts till årets fartyg

Premierad. Hybridfärjan Elektra som trafikerar färjpasset Pargas-Nagu har utsetts till årets fartyg.


Finferries hybridfärja Elektra har utsetts till årets fartyg vid den internationella sjöfartskonferensen Sulphur Cap 2020 i Amsterdam.
Elektra som utnyttjar landström som huvudsakligt drivmedel vann utmärkelsen bland tre nominerade fartyg som inom sitt område representerar föregångare i utnyttjandet av miljövänlig teknik.
Valet gjordes av internationell expertjury.
Finnferies vd Mats Rosin är stolt över utmärkelsen.
-Vi var verkligen stolta redan över det att Elektra fanns med bland de tre bästa. Enbart nomineringen visar oss att innovativa, välfungerande miljölösningar uppmärksammas även i internationellt. För ett rederi av Finferries storlek är det en verklig ära att vara med i denna grupp av stora, internationella aktörer och vinsten är en fin överraskning, säger Rosin.
-Elektra är ett resultat av ett lysande samarbete mellan alla dem som deltagit i arbetet med Finlands miljövänligaste färja, säger han.
Flera företag har varit involverade i byggandet av Elektra. Bland dem finns Åboföretaget Delta Marin som planerade konceptet.
Polska Stogda skötte arbetsplaneringen för hybridfärjan som är byggd vid varvet Crist S.A.

Utmärkelsen årets fartyg som tilldelades hybridfärjan Elektra vid sjöfartskonferensen i Amsterdam nyligen tas emot av Finnferries vd Mats Rosin (t.h.).

Dela artikeln

En kommentar: “Elektra har utsetts till årets fartyg

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter