Förflytta dig till innehållet

Eldfängd vårdfråga upp i Kimitoöns kommunstyrelse


Kimitoöns kommunstyrelse behandlar frågan om att begära in anbud på två av kommunens äldreboenden på sitt möte på måndag.
Nyligen blev det klart (ÅU 10.3) att den parlamentariska arbetsgrupp som Kimitoöns beslutsfattare tillsatt för att komma vidare då det gäller vårdfrågorna på ön, vill att det begärs in anbud på Almahemmet och Hannahemmet.
Efter att ha utrett de juridiska aspekterna av ett anbudsförfarande inleds processen nu med att man gör en marknadsundersökning.
På initiativ av kommunstyrelsens ordförande Wilhelm Liljeqvist (SFP) behandlas förslaget om att utföra en marknadsundersökning i Kimitoöns kommunstyrelse på måndagens möte.
En marknadsundersökning är inte samma sak som att man begär in anbud utan handlar om att man förbereder upphandlingen och informerar leverantörerna om en planerad upphandling samt kraven för upphandlingen.
Inom ramen för en marknadsundersökning är det möjligt att föra en dialog med eventuella leverantörer.
Marknadsundersökningen görs i den offentliga annonseringskanalen HILMA, vilket betyder att också andra än de vårdbolag som i dag finns på Kimitoön kan delta i undersökningen.
En marknadsundersökning förbinder inte kommunen till något.
Kommundirektör Anneli Pahta har redan tidigare fått i uppdrag att sondera terrängen med de privata vårdföretagen men marknadsundersökningen är något lite mer än det, men ändå inte samma som en upphandling.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter