Förflytta dig till innehållet

Elavbrott irriterar stuggäster i Nagu

Arkiv/Ari Sundberg
en elstolpe
De elavbrott som Carunas servicearbete på elnätet i Nagu föranleder irriterar en del stuggäster. Solveig Westeren, som har en stuga i Dalkarby på Lillandet, säger att avbrotten varar i tre…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Elavbrott irriterar stuggäster i Nagu

 1. Larry Lindroos skrev

  Stackars stugägare av lägre rang ! Även om du stannat i stan skulle avbrottet inträffat! skulle också drabbat lokal befolkningen!kanske mindre viktigt?

 2. Solveig Westeren skrev

  Till Clas Henriksson. Trots att vi sommargäster hör till det lägre kastet, som tur är ser vi dock till att dessa butiker överler och betalar dessutom en rejäl summa i fastighetsskatter trots vår låga status. Översittarattityder kan man ju verkligen diskutera i detta fall.
  Om det verkligen väcker ilska att man kritiserar tidpunkten för dagliga, flere timmars elavbrott i bästa semestertider, kan detta givetvis bero på den låga intelligensnivån som utbölingar ofta har, så försök leva med det. Att elen är borta, betyder faktiskt mer än bara kylskåp, det mesta är beroende av el och jovisst, avbrott måste man ju förstå, men dagliga flere timmars diton kan man verkligen bli störd av trots det låga kastet. Tur att utbölingarnas pengar duger i alla fall.
  Slutdiskuterat för min del!

 3. Clas Henriksson skrev

  Tajmningen av elnätsservicen är förmodligen riktig med tanke på att företagen har semestertider och därav är mindre elberoende. Sommargästerna glömmer lätt att de i ortsbornas ögon hör till de lägre kasten ; detta faktum förankras nog ytterligare till exempel av det famösa fallet för några år sedan på Wattkast där en sommargäst klagade på att ett växthus (utom synhåll) lyste för mycket på nätterna.
  Att den medhavda maten far illa i kylskåpet, kan väl betraktas som strunt om man till exempel har djur som behöver vatten eller är butiksägare och är utan el.
  Jag skulle rekommendera irriterade stuggäster att handla lokalt och njuta av värmen. Vassa armbågar, höga röster och översittarattityder av utbölingar är inte populära i små samhällen.
  Clas Henriksson

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter