Förflytta dig till innehållet

Ekenäs sparbank topplistades i Kauppalehtis nationella jämförelse

Kristoffer Nöjd
En man lutar mot ett räcke.

Ekenäs sparbank har placerat sig på nionde plats i Kauppalehtis årliga jämförelse mellan finländska banker.

Kauppalehti nämner i sin artikel specifikt Ekenäs sparbank och konstaterar att banken är en del av en överraskande trend, det vill säga att banker söker tillväxt genom att öppna nya bankkontor. Det har öppnats över 40 nya kontor i Finland det senaste året. Ekenäs sparbank har kontor i Hangö, Ekenäs, Karis och numera också i Ingå.

— Det är fråga om en årlig bankjämförelse mellan cirka 300 banker oberoende av deras storlek eller slag, säger vd Berndt-Johan Lundström. Man ser på förändringen från föregående år genom tre fyra faktorer, bland annat inkomster och kapitaltäckning.

Rejält kliv uppåt

I fjol placerade sig Ekenäs sparbank på den sämre sidan om hundra, så klivet uppåt är stort.

— Vi har gjort bra ifrån oss och vuxit. Men den stora biffen kom från fastighetsförsäljningen då vår nygrundade stiftelse köpte bankfastigheten i Ekenäs.

Lundström framhåller dock att man har gjort bra ifrån sig även i övrigt.

— Vi har jobbat bra med en engagerad och delaktig personal. Vi har också ökat våra provisionsintäkter och vårt räntenetto har vuxit stadigt.

Även detta år har börjat mycket bra.

– Vi hade en rörelsevinst på drygt 1 miljon euro efter de fyra första månaderna. Det känns bra att lämna över banken, säger Lundström som efterträds på vd-posten av Fredrik Westerholm i höst.

Dela artikeln

En kommentar: “Ekenäs sparbank topplistades i Kauppalehtis nationella jämförelse

  1. Johan Torsten Lindberg skrev

    Det här kommer väl knappast som nån överraskning. En mera serviceinriktad bank får man nog leta efter. Under de 40 år som jag var kund i banken, blev jag alltid bemött med en genuin förståelse för min livssituation om det sen gällde placeringar eller låneärenden. Dessutom på eget modersmål!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter