Förflytta dig till innehållet

Efterfrågan på smarttelefoner avtar

Säljer inte lika bra som förr. Foto: J-O Edberg


Handeln med hemelektronik fortsätter att öka. Värdet av försäljningen av tv-apparater, datorer samt stora och små hushållsmaskiner ökade med drygt två procent under första halvåret.
Däremot sjönk backade försäljningen av smarttelefoner med 4,4 procent jämfört med motsvarande period i fjol.
Det visar siffror från branschorganisationen Elektroniikan tukkukauppiaat ry.
Att inkomsterna från försäljningen av smarttelefoner minskat beror på att telefonernas snittpris gått ner och att tillväxten i volymförsäljningen har en mattats av.
Under årets sex första månader ökade försäljningen av antalet smarttelefoner med endast 0,3 procent jämfört med motsvarande period ifjol.
Också försäljningen av kameror minskade. Minskningen är nu 11 procent och följer en nedåtgående trend enligt elektronikbranschens grossisthandlare.
När det gäller försäljningen av tv-apparater är de så kallade 4K uhd-modellerna med skärmstorlekar på 55–65 tum mest populära. 60 procent av alla tv-apparater som säljs i dag är apparater i den här storleksklassen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter