Förflytta dig till innehållet

Efter Tysklands uttåg: Ingen kan få alla kvartsfinallag rätt i ÅU-tippningen

Joachims 12 år långa och sällsynt framgångsrika tid på landslagstränarposten i Tyskland avslutades i moll. Foto: Wikimedia commons


När hela gruppspelet är avklarat är det jämnt skägg i VM-tippningen – med ett undantag.
På toppen har ledande Lauri Lindberg ryckt upp en lucka på sju poäng till den jagande klungan. Längre ner är skillnaderna mindre. De 100 främsta tipparna efter Lindberg ryms inom ett spann på 12 poäng.
Fältet är alltså vidöppet inför utslagsmatcherna, då de tunga poängen delas ut. Men Tysklands snöpliga förlust mot Sydkorea strör grus i många tipsmaskinerier.
662 personer trodde på att tyskarna skulle ta sig minst till kvartsfinal.
De 23 personer som tippat på att Tyskland skrällartat skulle åka ut innan dess har istället bommat på andra kvartsfinallag, vilket betyder att ingen kan få fulla 24 poäng när åttondelarna är avverkade.
284 tippade på att Tyskland tar sig ända till final och har med andra ord minst ett fel i finalen. Det kan vara avgörande, eftersom rätt guldlag ger 10 poäng och rätt silverlag 8 poäng.
Till dem som tippade på en silverpall för Tyskland hör ledaren Lindberg. Han är också en av de 10 som trodde på Timo Werner som skyttekung.

Många trodde på Neymar som skyttekung. Han har bara mäktat med ett mål. @Wikimedia Commons/Agencia de Noticias ANDES


Werner gjorde inte ett enda mål under turneringen. Eftersom rätt skyttekung ger 15 poäng kan spelbrädet röras om ordentligt efter finalens slutsignal den 15 maj.
Vad gäller just skyttekungar får nog favoriterna börja jobba för att tipparna ska bli glada.
Tipsfavoriterna Neymar, Messi och Griezmann har ett mål vardera och får bråttom att leverera fem mål, vilket krävs för skytteligaledning just nu, på sina maximalt fyra återstående matcher.
Skytteligaledaren Harry Kane trodde bara 16 tippare på.
VM fortsätter i dag med två riktiga godbitar: Frankrike-Argentina och Portugal-Uruguay. Den förstnämnda spelas klockan 17 och den senare klockan 21.
Du hittar ställningen i tippningen här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter