Förflytta dig till innehållet

Efter Purras ursäkt lovar regeringen: ”Nolltolerans mot rasism”

Arkiv/Sofia Westerholm
kvinna och man står på en scen
Partikamratarena Riikka Purra och Jussi Halla-aho på Sannfinländarnas partikongress 2021. Purras grovt rasistiska kommentarer skrivna under Halla-ahos blogg för femton år sedan har uppmärksammats vitt och brett i medier under de senaste dagarna.
På tisdagskvällen publicerade regeringspartiernas ordföranden, Petteri Orpo (Saml), Riikka Purra (Sannf), Anna-Maja Henriksson (SFP) och Sari Essayah (KD) ett utlåtande om nolltolerans mot rasism. I utlåtandet konstaterar man enstämmigt att…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Efter Purras ursäkt lovar regeringen: ”Nolltolerans mot rasism”

  1. Dan Henriksson skrev

    De som inte vill vara en del av PS borde nog börja tänka efter. PS tankesätt är klart och de ändrar inte med en ursäkt. Det börja bli en skamfläck för Finland och tror inte pâ ett sammarbete med dessa.

  2. Jan Enkvist skrev

    Joo nu e de ju bara så att allt kan inte sopas under mattan med ett enkelt förlåt…För att bli förlåten bör man vara sannerligen ångerfull och det man försöker förlåta skall vara en dumhet som uppkommit ” i stridens hetta”.
    I Riikkas fall handlar det ju om något helt annat, här säger man bara förlåt för sakens skull, så att livet kan gå vidare. I samma rasistiska form. Det fungerar inte för mig och bör inte heller göra det för Finlands regering.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter